PLUSontwerp

‘In tien stappen ben ik op mijn werk.’

PLUSontwerp heeft sinds juni 2010 het stoere uitzicht op de Rotterdamse haven ingeruild voor het landelijke groen van de Krimpenerwaard.
Na een grondige verbouwing van het oude dijkhuis tot modern woonhuis, is op het nieuwe erf ook het vrijstaande onderkomen van PLUSontwerp gebouwd.

In beide bouwwerken is zo milieuvriendelijk mogelijk gewerkt: Optimale isolatie met houtvezel en papierpulp, een damp-open gevelopbouw, rabatdelen en kozijnen van plato-hout uit Nederland, LED verlichting, zonneboiler met WTW-douche, geen PUR, en ‘last but not least’: zoveel mogelijk herplaatsing van nog bruikbare materialen uit het oorspronkelijke huis.

Esther heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan, maar de keuzemogelijkheid in afwerking is groter bij eigen kantoor en woning dan in het onderwijs.